Затражене мјере забране за супружнике који су учествовали у фаталној саобраћајној несрећи

ГС
Затражене мјере забране за супружнике који су учествовали у фаталној саобраћајној несрећи

ТРЕБИЊЕ- Окружно јавно тужилаштво у Требињу предложиће Окружном суду изрицање мјере одузимања путне исправе и забране напуштања БиХ Радоја Матковића за и његову супругу Споменку Матковић који су били у „мерцедесу“ који је учествовао у удесу у мјесту Јасен 15. јула када је страдао мотоциклиста Душан Киса.

Портпарол Окружног јавног тужилаштва у Требињу Срђан Вукановић је, наводећи иницијале, рекао Срни да су њих двоје данас предати и испитани у Тужилаштву.

Вукановић је рекао да је у Окружно јавно тужилаштво у Требињу јуче стигао налаз вјештачења ДНК-а узорака који су послати, а изузети су из возила мерцедес које је учествовало у саобраћајној незгоди у мјесту Јасен 15. јула када је страдао мотоциклиста Душан Киса.

-На основу добијеног налаза постоји основана сумња да је возилом мерцедес у моменту саобраћајне незгоде управљало лице чији су иницијали Р.М. те је тужилац донио наредбу да се лиши слободе и спроведе у просторије Полицијске управе Требиње - рекао је Вукановић.

Он је додао да је у току дана његова супруга чији су иницијали С.М. која је била на мјесту сувозача, лишена слободе и задржана у просторијама Полицијске управе.

-У току данашњег дана оба лица су предати надлежном тужилаштву, односно поступајућем тужиоцу који их је испитао у својству осумњиченог, у присуству правобраниоца - рекао је Вукановић.

Радоја терете за угрожавање јавног саобраћаја, а Споменку Матковић за навођење на овјеравање неистинитог садржаја.

Саобраћајна несрећа у којој је страдао Душан Киса догодила се 15. јула у 21.15 часова у мјесту Јасен на магистралном путу Требиње-Билећа.

Према полицијском извјештају, мерцедес је, према изјавама Матковића,  возила Споменка Матковић, док је њен супруг Радоје, у алкохолисаном стању, наводно, био на мјесту сувозача.

Таква тврдња била је сумњива полицији и тужилаштву, па  су наложили прво Матковићево алкотестирање, а затим и додатне истраге како би било утврђено ко је заправо био возач, а ко сувозач.

И породица је сумњала у званичну верзију приче.

Радоје Матковић лишен је јуче слободе због сумње да је управљао возилом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана