Затражен притвор за три ухапшена у акцији "Пилот"

Н.Т.
Foto: Илустрација

ДОБОЈ - Поступајући тужилац добојског Окружног тужилаштва предложио је одређивање притвора за три особе које су ухапшене у акцији "Пилот" због сумње да су шверцали наркотике.

Како је саопштено из Тужилаштва притвор је предложен  Ж.Н. и З.Т. из Шамца и А.Ј. из Модриче због основане сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња и промет опојних дрога.

- Осумњичени се терете да су  од 06. фебруара  до 26. априла 2022. године, заједно и по претходном договору, држали ради продаје и продавали  дроге марихуану и кокаин на подручју Шамца и Модриче. Тужилац је ставио приједлог за одређивање притвора јер постоје нарочите околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени боравком на слободи поновити кривично дјело, а ради се о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора у трајању од пет  до 15 година - рекли су у Окружном тужилаштву  Добој.

Додали су да ће о приједлоги притвора одлучити судија за претходни поступак Окружног суда у Добоју. 

Акцију "Пилот" спровела Агенција за истраге и заштиту СИПА  26. априла, а том приликом претресено је 14 локација на подручју Шамца, Модриче, Оџака и Пелагићева и заплијењени су дрога, новац и оружје.  

Приликом претреса је откривено и привремено одузето три килограма и 600 грама марихуане, 55 грама  кокаина, око 10.000 КМ. Нађене су и одузете двије пушке, три ручне бомбе, 454 комада муниције, осам мобилних телефона као и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана