Затражен притвор за серијског провалника из Бањалуке

Небојша Томашевић
Затражен притвор за серијског провалника из Бањалуке

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац бањалучког Окружног тужилаштва предложио је одређивање притвора Зорану Алексићу (48) из Бањалуке због сумње да је починио више тешких крађа.

- Осумњичено лице је у намјери стицања противправне имовинске користи од априла до 29. јула ове године употребом физичке снаге и подесног алата, насилно улазио у приватне стамбене објекте на подручју Бањалуке и Општине Мркоњић Град. Том приликом крао је новац и златни накит, те стекао противправну имовинску корист у износу од око 20.000 КМ - саопштено је из тужилаштва.

Додаје се да Алексића терете за продужено кривично дјело тешка крађа, а притвор му је предложен због бојазни да ће поновити кривично дјело. Како се наводи приједлог је упућен Основном суду у Мркоњић Граду и о њему ће одлуку донијети одлучиће судија за претходни поступак тог суда.

Алексић је ухапшен у акцији бањалучке и мркоњићке полиције „Тастер“ након што је затечен у кривичном дјелу заједно са В.А. из Бањалуке којој су такође стављене лисице на руке. Она је након испитивања пуштена да се брани са слободе, а незванично сазнајемо да њу терете за једно кривично дјело.

Како је раније саопштено из Полицијске управе Бањалука акција “Тастер” је усмјерена на спречавање и откривање кривичних дјела из области имовинског криминалитета.

- За лице З.А. из Бањалуке постоји основа сумње да је починило три кривична дјела тешка крађа и покушај тешке крађе. Полицијски службеници су 30. јула у 00.15 часова у Бањалуци, непосредно након извршења кривичног дјела лишили слободе лица З.А. и В.А. из Бањалуке Приликом хапшења код поменутих лица пронађено је и одузето 8.200 евра и 1.900 КМ, који су наведена лица украла 29. јула 2023. године из стамбеног објекта у Бањалуци - пише у саопштењу.

Додаје се да је предузимањем мјера и радњи у оквиру наведене акције утврђено да се лице З.А. може довести у везу су извршењем два кривична дјела на подручју Полицијске управе Бањалука и два кривична дјела на подручју Полицијске управе Мркоњић Град, стоји у полицијском саопштењу.

Зоран Алексић познат је од раније по кривичним дјелима, углавном крађама. Хапшен је у фебруару са Синишом Б. због сумње да су починили 22 крађе и украли разне ствари вриједне 40.000 КМ. Он је више пута хапшен због крађа и зато је оптуживан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана