Затражен притвор за Прњаворчанина који је заточио и претукао да би му отео 40 парфема

Срна
Затражен притвор за Прњаворчанина који је заточио и претукао да би му отео 40 парфема

БАЊАЛУКА- Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је притвор за Едина Коњевића (42) из Прњавора осумњиченог за изнуду, наношење тјелесне повреде и противправно лишење слободе.

Осумњичени је 30. септембра око 16 часова у Прњавору, у намјери да за себе прибави противправну имовинску корист, лажно се представљајући, позвао оштећеног чији су иницијали С.Ф, који се бави препродајом парфема, да уђе у његово возило.

Том приликом Коњевић је оштећеног одвезао до Улице Вида Њежића захтијевајући да му преда парфеме, затим му упућивао вербалне пријетње и физички га напао везујући му руке, те му је повриједио главу.

Након што му је оштећени предао око 40 комада парфема, Коњевић га је пустио, а потом се удаљио у непознатом правцу, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Тужилац је Основном суду у Прњавору предложио притвор због бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Прњавору.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана