Затражен притвор за петорку осумњичену за припрему убиства и шверц дроге

Срна
Затражен притвор за петорку осумњичену за припрему убиства и шверц дроге

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ затражило је притвор за пет особа које су недавно ухапшене у акцији Агенције за истраге и заштиту (СИПА) на подоручју Требиња због сумње да су припремали убиство и шверцовали наркотике.

Имена нису саопштена, а према незваничним информацијама међу осуњмиченима је Милан Матковић један најтраженијих нарко дилера са Балкана за којим је била расписана црвена потјерница  те Владица Ракић.

- Осумњичене теретимо за организовани криминал, кријумчарење великих количина дрога, прање новца, припремањем кривичног дјела повезаног са убиством и друга кривична дјела почињена на подручју БиХ и иностранства, укључујући и прекоокеанске земље. Притвор је затражен због опасности од бјекства, утицаја на доказе, свједоке и саучеснике и бојазни да ће поновити кривично -саопштило је Тужилаштво.

Приједлог за одређивање притвора упућен је Суду БиХ.

Незванично се сазнаје да је ова група разбијена захвљујући између осталог дешифровању апликација Скај и Аном. Поруке у којима су они договарали продају наркотика нађене су приликом прегледа ових апликација.

Акција хапшења спроведена је 21. јула на подручју Требиња под надзором Тужилаштва БиХ и по налогу Суда БиХ. Током акције остварена је  сарадња са Обавјештајно - безбједносном агенцијом БиХ (ОБА) и Министарством унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС).

За Матковићем је аустријско правосуђе расписало црвену потерницу и он је осумњичен  за трговину кокаином. Матковић је посебно био у фокусу у јесен 2004. године, због троструког убиства у Србији када је хицима из аутоматске пушке убио црногорског полицајца Небојшу Симовића, Которанина Александра Бојанића и Дарка Брајовића из Сарајева. Тада је рањен и Дарко Билић из Кумбора.

Медији у Србији су, позивајући се на своје полицијске изворе, објављивали да је Матковић преузео послове једног од највећих нарко босова у региону и шире Дарка Шарића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана