Затражен притвор за Пакистанца због кријумчарења миграната

Срна
Затражен притвор за Пакистанца због кријумчарења миграната

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ затражило је од Суда БиХ притвор за Ибтисама Игбала због кријумчарења 11 миграната из Србије у БиХ чамцем преко ријеке Дрине, усљед чега је један мигрант испао из чамца и за њега се претпоставља да се утопио.

Игбал, који је држављанин Пакистана, осумњичен је да је у договору са њему познатим лицима, у намјери да прибави противправну имовинску користи за себе, прихватио, договорио и лично учествовао у илегалном пребацивању миграната преко Дрине, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се наводи да је Игбал мигранте превозио оштећеним чамцем, намијењеном мањем броју људи, усљед чега је дошло до превртања чамца на ријеци Дрини, након чега су миграти испливали на обалу, у близини Братунца, док је један мигрант нестао у ријеци, те се за њим трага и претпоставља се да се утопио.

Тужилаштво је затражило притвор за осумњиченог због опасности од бјекства, те опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Илегални мигранти предати су у надлежност Службе за послове са странцима БиХ, наоводи се у саопштењу.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана