Затражен притвор за чувара Предсједништва, сумњиче га да је растурао дрогу и уступао полицијску опрему дилерима

Јасмина Салопек
Затражен притвор за чувара Предсједништва, сумњиче га да је растурао дрогу и уступао полицијску опрему дилерима

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ данас је од Суда БиХ затражило притвор за Милоша Поповца (26) ухапшеног због неовлашћеног промета опојних дрога те злоупотребе службеног положаја и полицијске униформе.

Тужилаштво је притвор затражило због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао утицати на свједоке, те поновити кривично дјело.

Адвокат Милоша Поповца, Вељко Ћивша се овом приједлогу успротивио, те је предложио мјере забране, а коначна одлука биће донесена у законском року.

Поповац, иначе припадник Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ задужен за обезбјеђење зграде Предсједништва БиХ, ухапшен је у понедјељак ујутро у акцији Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево док је био на дужности.

На терет му се ставља да је био припадник групе на чијем челу је био Фарук Елезовић, а који је прије два мјесеца ухапшен због трговине наркотицима. Према тврдњи Тужилаштва БиХ, Поповац је на подручју Сарајева и Калиновика растурао спид и канабис.

- Он се терети да је био дио организоване групе чији су чланови биле особе из Бањалуке, Сарајева, Хрватске и Србије. Они су путем апликације Скај комуницирали и договарали продају дроге на подручју ЕУ - каже извор близак истрази.

Како сазнајемо, Поповац је у комуникацији са сарадницима користио име Васкез, а у претресима објеката које користи пронађени су докази о складиштима дроге.

-Притом је, између осталог,  вршио злоупотребу овлаштења која су му дата, уступајући полицијску одору и опрему, за потребе извршења казнених дјела - наводе из Тужилаштва.

Поповац је годинама радио на осигурању објеката институција БиХ.

Недавно је због истог кривичног дјела ухапшен и Милош Николић, пратилац министра за људска права и избјеглице БиХ Милоша Лучића.

Николић је ухваћен у продаји 10 килограма спида, а тада је приведено још неколико особа за које се сумња да су били дио ове криминалне групе.

Поповац ће, како је речено у ДКПТ, бити суспендован са задатака и дужности, до окончања дисциплинског поступка, и то због сумње да је починио тежу повреду радне дужности прописану Правилником о дисциплинској одговорности БиХ и Закону о полицијским службеницима БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана