Затражен притвор ухапшеном у акцији "Ира"

Н. Т.
Затражен притвор ухапшеном у акцији "Ира"

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ предложило је одређшивање притвора Горану Радићу (45) из Грачанице, који је ухапшен у акцији "Ира" због организованог шверца оружјем.

- Осумњичени је под истрагом због постојања основане сумње да је починио кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из Кривичног закона БиХ. Тужилаштво БиХ наставља интензивну истрагу - саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Наводи се да је приједлог притвора против Радића упућен Суду БиХ, а ова мјера је предложена због опасности да би осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, те поново починити кривично дјело или довршити започето.

Акција "Ира" почела је 13. априла када је ухапшено 18 особа  због сумње да су се бавили организованим шверцом наркотицима, те неовлаштеним прометом оружјем и војном опремом те производима двојне употребе. Међу ухапшенима се нашао и судија Основног суда у Бијељини Јован Савић.

Након саслушања на приједлог Тужилаштва БиХ одређен је притвор за девет осумњичених. Иза решетака су завршили поменути судија Савић, те Жељко Радовановић Кречо, Игор Вилотић, Самир Алагић, Мишо Росићу, Саша Ковачевић, Драган Мухаремовић, Анђелко Ђокић и Мирослав Пајић.

Током акције претресено је девет локација и заплијењено  око 80.000 КМ које потичу од заплијене дрога.

 Према тврдњама Тужилаштва током истраге утврђено је да су осумњичени  продају дроге договарали путем апликација "Скај" и "Аном". У овом случају акцијом је био обухваћен и  Миле Росић који је у бјекству, а коме је како сазнајемо судија Јован Савић одавао информације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана