Затражен притвор осумњичене за убиство партнера

Н.Т.
Затражен притвор осумњичене за убиство партнера

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука након испитивања предложио је одређивање притвора Милици Диљевић (31) због сумње да је ножем усмртила партнера Звонимир Стефановића Швабо (53).

Како је саопштено из Тужилаштва на терет јој се ставља кривично дјело убиство,а приједлог притвора упућен је Окружном суду у Бањалуци и о њему ће одлучити судија за претходни поступак тог суда.

-Осумњичена је  04. фебруара у јутарњим часовима након краће вербалне препирке са оштећеним С.З., употребом ножа оштећеном задала убодну рану у предјелу грудног коша усљед чега је оштећени преминуо-стоји у саопштењу Тужилаштва.

Наводи се да је притвор  предложен због бојазни од утицаја на кривични поступак и свједоке, као и због тежине кривичног дјела. Притвор се тражи и што би пуштање на слободу осумњичене резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда-узнемирењу јавности. 

Диљевићева је Стефановића ножем убола у срце и  он је искрварио на смрт. Све се десило у стану у бањалучкој Београдској улици на осмом спрату, a како нам је потврђено Швабо је убоден с ножем дуже оштрице.

Ради се о изнајмљеном стану у коме су њих двоје боравили. Према непотврђеним информацијама осумњичена је након злочина позвала комшију познаника и рекла му да дође јер је њеном партнеру позлило.  

- Тај комшија је дошао да види шта се десили и чак је продрмао Стефановића да га покуша пробудити, али је уочио рану на тијелу и позвао хитну. Стефановић је, како се сумња већ тада био мртав, али око њега није било крви и постоји могућност да је то чишћено како би се прикрио злочин.  - рекао раније извор близак истрази.

Према његовим ријечима по доласку љекара службе хитне помоћи утврђено је да је Стефановић мртав и да има рану од ножа па је позвана полиција која је брзо стигла и тада привела и Диљевићеву и њеног познаника који је саслушан само као свједок.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана