Зашто се Самарџија осјећао сигурно да посјећује јавна мјеста у Српској?

ГС
Зашто се Самарџија осјећао сигурно да посјећује јавна мјеста у Српској?

МУП Републике Српске доставио је одговор Народној скупштини Српске на питање шефа Клуба посланика ПДП-а Игора Црнатка о хапшењу Младена Самарџије на Јахорини и информацијама да се седмицама прије тога несметано кретао по Српској и посјећивао јавна мјеста.

Самарџија је ухапшен у акцији “Токио” 11. децембра пошле године на Јахорини. У питању је један од најтраженијих бјегунаца са листе Еуропола, који се одмах огласио о овом случају. Саопштили су да је имао држављанство БиХ и Словеније и да је осумњичен као “наводни вођа међународне организоване криминалне групе која се бавила трговином кокаином и хероином у Европску унију, БиХ, Црну Гору и Србију”.

Приликом хапшења, са Самарџијом је била Тијана Тегелтија, бивша супруга Милана Тегелтије, савјетника предсједника Српске и некадашњег предсједника Високог судског и тужилачког савјета БиХ, а која је након информативног разговора пуштена.

МУП РС је доставио штури одговор на Црнатково посланичко питање постављено на посљедњој редовној сједници НСРС. Позвали су се на истрагу која се води под надзором Тужилаштва БиХ.

“Да ли је тачна информација из појединих медија да је у оквиру ове акције, у друштву са ухапшеним, затечена особа која је супруга једног од актуелних савјетника предсједника Српске? Како је могуће да се ухапшена особа, седмицама прије хапшења, без сметњи кретала по Републици Српској те посјећивао разне угоститељске објекте и друга јавна мјеста, о чему постоје бројни свједоци”, упитао је Црнадак министра унутрашњих послова Српске Синишу Карана, преноси Мондо.

Из МУП-а РС су подсјетили да су њихови припадници Управе за организовани и тешки криминалитет 11. децембра реализовали вишемјесечну оперативну акцију кодног назива „Токио“ под надзором Тужилаштва БиХ.

“Наведеног дана ухапшено је више особа. Након криминалистичке обраде, М.С. је уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предат у надлежност Тужилаштва БиХ, док су остала лица уз сагласност поступајућег тужиоца пуштена из службених просторија МУП-а”, пише у одговору министра Карана.

Из МУП-а РС су подвукли да у вези са поменутим догађајем нису у могућности да износе више детаља из истраге, као и да је за све додатне информације надлежно Тужилаштво БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана