Зашто је расписана потјерница за бањалучким пјевачем

Небојша Томашевић
Зашто је расписана потјерница за бањалучким пјевачем

БАЊАЛУКА - Основни суд Бањалука расписао је потјерницу за бањалучким пјевачем Драгославом Дадом Глишићем због избјегавања доласка на суђење, потврђено је „Гласу Српске“.

- Суд је 16. септембра донио рјешење којим се оптуженом Д. Г. одређује притвор због очигледног избјегавања да дође на главни претрес. Истог дана издата је наредба за издавање потјернице Полицијској управи Бањалука - рекли су у Основном суду.

Глишић је оптужен за спречавање службеног лица у вршењу службене радње, те угрожавање сигурности. Према оптужници, терете га да је са оцем Миливојем Глишићем 2017. спријечио спровођење деложације из просторија власништво Фудбалског клуба (ФК) Јединство, те предавање у посјед терена ФК Џаја, које су нелегално користили. Како се наводи, Дадо је пријетио убиством судском извршитељу, а представнику ФК Јединство Адмиру Чавки је рекао „да се поздрави са дјецом“.

У оптужници стоје да се све десило 5. јуна 2017. када је је судски извршилац Окружног привредног суда у Бањалуци С. К. дошао испред куће и ФК Џаја у бањалучком насељу Врбања да спроведе принудно извршење ради предаје у посјед имовине ФК Јединство. Како се наводи, прије доласка извршитеља Глишићи су кућу оградили жицом, а у двориште поставили плинску боцу и пустили псе. Пријетили су да ће „дићи у ваздух све“ ако покушају принудно исељење. Наводи се да је Дадо тада извршитељу рекао да ће убити њега и породицу, да зна гдје живе, док је Чавки казао да се „поздрави с дјецом, да их никада више неће видјети“. Због пријетњи тада није извршена деложација. Тек након пет покушаја деложација је у сриједу окончана и договорено је да приземље куће и терен ФК Џаја буду предати у посјед ФК Јединство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана