Заплијењено 23.000 паклица цигарета - ухапшена двојица Фочака

Срна
Foto: Срна

ФОЧА- Фочанска полиција заплијенила је данас 23.000 паклица цигарета без акцизне марке у вриједности око 130.000 КМ, које је пронашла у комби возилу којим је управљао Фочак чији су иницијали Б.Љ., са којим је био његов суграђанин Н.Б, а који су ухапшени током прошле ноћи у фочанском селу Хоџићи, речено је Срни у Полицијској управи Фоча.

Начелник Полицијске управе Велимир Костовић рекао је да је полиција, вршећи планске активности спречавања кривичних дјела против привреде и платног промета, у Светосавској улици у Фочи покушала да заустави возило "фолксваген" без регистарских ознака, које се није зауставило, већ се дало у бијег.

"Након тога, полицијски службеници су организовали потјеру, а недуго затим су у селу Хоџићи у мјесној заједници Јошаница зауставили то возило и том приликом лишили слободе два лица чији су иницијали Б.Љ. и Б.Н, оба из Фоче", рекао је Костовић.

Наредног дана, уз претходно добијену сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Требиње, а према усменој наредби Основног суда у Фочи, претресено је возило.

"Том приликом пронађено је и одузето 23.000 паклица разних врста цигарета без акцизних маркица укупне тржишне вриједности око 130.000 КМ. Тренутно се у службеним просторијама Полицијске управе Фоча врши криминалистичка обрада, а након комплетирања предмета надлежном тужилштву и доставићемо извјештај о почињеном кривичном дјелу недозвољена трговина", рекао је Костовић.

Он је навео да су ухапшена лица и у претходном временском периоду чинила ову врсту кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана