Заплијењена рекордна количина цигарета: Одузета роба вриједна 1,6 милиона КМ

ГС
Заплијењена рекордна количина цигарета: Одузета роба вриједна 1,6 милиона КМ

САРАЈЕВО- Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ остварили су рекордну заплијену цигарета- спријечили су покушај кријумчарења 585 картона цигарета укупне тржишне вриједности 1,6 милиона КМ.

Спроводећи оперативне активности на терену, службеници УИО извршили су детаљан прегле теретног моторног возила у власништву фирме из Црне Горе.

Том приликом је откривен покушај кријумчарења 585 картона (292.500 паклица цигарета), бренда "Регина Ред" чија се тржишна вриједност процјењује на 1.608.000,00 КМ. Кријумчарене цигарете биле су намијењене "црном тржишту" Европске уније.

Теретно моторно возило у којем су пронађене кријумчарене цигарете је привремено одузето јер је коришћено као средство извршења кривичног дјела, док је лице К. М. лишено слободе.

Активности на терену су спроведене на освну наредбе Суда БиХ и уз сарадњу са Тужилаштвим БиХ.

Због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело недозвољен промет акцизних производа, Тужилаштву БиХ биће поднесен извјештај о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу против осумњиченог лица.

Службеници УИО настављају са прикупљањем доказа у вези са наведеним кривичним дјелом.

Приликом спровођења активности на терену слузбеници УИО користили су специјалистичку опрему - мобилни скенер Нуцтецх, који је Управи донирала Кина, а који је у многоме допринио успјешној реализацији ове оперативне активности.

Хапшење у Билећи

Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су мушкарца чији су иницијали Д.Ђ. због кријумчарења 17.750 кутија цигарета у аутомобилу "опел зафира", саопштено је из ове полицијске агенције.

Ово лице је ухапшено јуче у мјесту Корита, општина Билећа, након што је у наведеном аутомобилу којим је управљао уочена већа количина цигарета, за коју је Д.Ђ. изјавио да не посједује прописану документацију.

Током претреса особе и возила, пронађене су и привремено одузете цигарете, као и предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

- Извјештај о почињеном кривичном дјелу недопуштеног промета акцизних производа биће поднесен у редовној процедури - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана