Заплијењена дрога вриједна 250.000 КМ, за њену производњу крали струју ФОТО

Небојша Томашевић
Aкција "Армагедон"
Foto: Уступљена фотографија | Aкција "Армагедон"

ГРАДИШКА – Полиција је у оквиру акције "Армагедон" ухапсила С.Т. и М.М. оба из Градишке због сумње да су се бавили узгојем и шверцом наркотика, а пронађена је илегална лабораторија за узгој опојне дроге са 62 килограма сканка, потврђено је у полицији.

Незванично, пронађена дрога вриједна је око 250.000 марака, а ухапшени су заједно радили.

 - Претресом куће и помоћног објекта које  користи С.Т, у улици Младе Босне у Градишци је пронађена илегална лабораторија за узгој опојне дроге сканк. У истом објекту су нађене и изузете 151.  стабљике која својим изгледом асоцирају на опојну дрогу сканк просјечне висине између 50-90 центиметара, укупне бруто масе око 62 килограма - наводи се у саопштењу.

Додаје се да су претресом пронађене и изузете УВ лампе, саксије, средства за третирање стабљика, одвлаживачи ваздуха, клима уређаји, као и остала пратећа опрема која је затечена на лицу мјеста.

Истакли су да су претреси урађени  на  основу наредбе Основног суда у Градишци.

- Осим тога,  утврђено је да се наведено лице неовлашћено прикључило на енергетску мрежу, чиме је неовлаштено користило електричну енергију. Током дана, по завршетку криминалистичке обраде лица лишена слободе ће уз извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и крађа енергије, бити спроведена у Окружно јавно тужилаштво Бањалука на даље поступање - стоји у полицијском саопштењу.

Акција "Армагедон" је усмјерена на сузбијање производње и промета опојних дрога, а како су истакли у Полицијској управи Градишка у наредном периоду настављају са спровођењем појачаних активности у циљу откривања и сузбијања кривичних дјела и прекршаја из наведене области.

Поводом ове акције  у Полицијској управи Градишка је одржана ванредна конференцију за новинаре на којој су саопштене информације о хапшењу и заплијени наркотика.

На конференцији су говорили начелник Полицијске управе Градишка Слободан Торбица и начелник Одјељења криминалистичке полиције Бојан Мишетић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана