Заплијењен скупоцјени "ауди", ухапшени супружници из Брода

Г.С.
Foto: Срна

БРОД - Четрдесетшестогодишња Ж.З. из Брода ухапшена је због сумње да је радећи у једној локалној фирми на свој и рачун свог двије године старијег супруга Ј.З, а који је такође ухапшен, пребацила 72.042 евра, којим су, како се сумња, потом купили скупцјени "ауди".

„За Ж.З. се сумња да је као запослена у предузећу из Брода од марта 2023. до јануара 2024. године, пребацивала новац у укупном износу од 72.041,92 евра са рачуна правног лица на лични рачун и рачун Ј.З.", речено је „Независним новинама" из полиције.

Како додају из полиције, припадници Полицијске станице Брод претресли су локације и возила које користе осумњичени.

„Пронађено је и одузето шест мобилних телефона, лаптоп, једна девизна књижица, четири исплатне листе, два уплатна налога, пиштољ ЦЗ са оквиром у којем је било пет метака, полуаутоматска пушка у којој је било 10 метака, 194 метка различитог калибра и три ручне бомбе", речено је из полиције.

Такође, од Ж.З. одузет је ауди који је, како је саопштено из полиције, „прибављен средствима која потичу из овог кривичног дјела".

Против Ж.З ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен извјештај за проневјеру и фалсификовање исправе, а против њеног супруга Ј.З. за проневјеру и недозвољено држање оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана