Заплењени кријумчарена стоматолошка опрема и 100 кг грицкалица

Тањуг
Заплењени кријумчарена стоматолошка опрема и 100 кг грицкалица

ПРЕШЕВО - Цариници су у сриједу у сарадњи са полицијом, на граничном прелазу Прешево спријечили покушај кријумчарења преко 100 килограма разних ''грицкалица'', али и значајну количину стоматолошке опреме.

Први случај откривен је прегледом камиона македонских регистарских ознака којим је управљао 45-годишњи македонски држављанин албанске националности, саопштила је Управа царина.

Он је рекао да нема ништа да пријави сем 23 тоне лима у котурима које превози као товар камиона, али су цариници открили испод лежаја у кабини сакривену разну стоматолошку опрему и материјал, међу којом су биле игле за зубне нерве, спреј за десни, цемент за пломбирање зуба, бризгалице, гумице за полирање зуба....

У изјави датој након откривања прекршаја, возач је навео да је робу преузео у Скопљу и да је исту требало да преда особи у Хрватској.

Како је реч о страном држављанину, прекршај је процесуиран по хитном поступку, а суд је донео одлуку да се прекршилац новчано казни, као и да се роба откривена у прекршају трајно одузме, напомиње царина.

Неколико сати касније, у вечерњим часовима, на истом прелазу цариници су спријечили и покушај кријумчарења 109 килограма разних ''''грицкалица''''у наизглед празном камиону домаћих регистарских ознака којим је управљао српски држављанин.

Возач камиона је у палетарнику покушао да сакрије 50 килограма пикант кикирикија, 20 килограма леблебија, 11 килограма сушене бруснице и 28 килограма чоколадних дражеја.

Пошто је возач држављанин Србије, комплетан предмет је предат царинарници Ниш на даљу надлежност, а непријављена роба је привремено задржана, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана