Запаљен аутомобил члана ауто-мафије

Драго Тодоровић
Запаљен аутомобил члана ауто-мафије

ФОЧA - Полиција у Фочи и даље трага за непознатим починиоцем или више њих који су прије двије ноћи, у фочанској улици Степе Степановића запалили путничко возило "мерцедес" регистарских ознака A07-0-521, власништво Ж.Т. (40) из Фоче.

Незванично, пожар је подметнут под аутомобил чији је власник Живојин Трипковић, без сталног запослења, који је познат полицији од раније.

Он је, сазнаје "Глас Српске", раније осуђиван због крађе аутомобила и доводи се у вези са ауто-мафијом на том простору.

Возило се, када је запаљено, налазило на паркингу испред оближње зграде, у којој Трипковић живи.

Увиђајем, који су обавили радници Станице јавне безбједности Фоча, утврђено је да је пожар изазван намјерним посипањем и паљењем бензина, усљед чега је дошло до оштећења задњег дијела возила.

Могући мотив за подметање пожара, сазнаје "Глас Српске" су "нерашчишћени рачуни између Трипковића и одређених људи из његове околине".

Занимљиво је да у гашењу пожара нису учествовали припадници Територијалне ватрогасне јединице Фоча, него Р.П., један од станара зграде, који је на вријеме примијетио запаљени аутомобил.

На лицу мјеста пронашао је и пластични канистар, који је пироман, у брзини, заборавио.

- Из стана сам спровео цријево са водом до запаљеног аутомобила и тако сам успио да угасим пожар - казао је Р.П. који је на овај начин спријечио експлозију и евентуалну штету коју би она проузроковала.

Комшије уплашене

Станари станова оближњих зграда су уплашени због овог догађаја, јер се, истичу, овакви случајеви понављају у Фочи, јер је прошле године запаљено неколико аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана