Жандармерија ухапсилa Шиповљанина који је ножем насрнуо на полицајце

ГС
Жандармерија ухапсилa Шиповљанина који је ножем насрнуо на полицајце

МРКОЊИЋ ГРАД - С.М. из Шипова ухапшен је јуче због сумње да је, након што је напао суграђанина, ножем насрнуо на полицијске службенике, оштетио полицијски аутомобил, те повриједио једног полицајца, саопштила је Полицијска управа Мркоњић Град.

У саопштењу је додато да је јуче око 12 часова Полицијској станици Шипово пријављено је да је С.М. физички насрнуо на Д.М. испред његове породичне куће у мјесту Ваган у општина Шипово.

 -По пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Шипово, те изашли на лице мјеста догађаја и утврдили да су наводи пријаве тачни. Пронашли су пријављеног С.М. у кући у којој тренутно борави, у Вагану - наводи се у саопштењу.

 Из ПУ Мркоњић Град додају да је, када су га полицијски службеници позвали да изађе из куће како би обавили информативни разговор, С.М. изашао упућујући им погрдне ријечи и носећи нож у руци којим је насрнуо на полицијске службенике. Након тога узео је камен и бацио у правцу службеног возила, које је оштетио, након чега се вратио у кућу.

 -Том приликом један полицијски службеник је задобио повреде у предјелу десне руке, а медицинска помоћ указана у Дому здравља Шипово, након чега је упућен на даље лијечење у УКЦ Српске - наведено је у саопштењу.

У полицији додају да су потом, пошто је пријављени одбијао да изађе из куће и даље вријеђао полицијске службенике на лице мјеста изашли су полициски службеници Јединице жандармерије Полицијске управе Мркоњић Град који су савладали пријављениг и ухапсили га.

 О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде спроведе у Окружно јавно тужилаштво Бањалука, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури против осумњиченог С.М. достави извјештај за почињена кривична дјела тјелесна повреда, оштећење и одузимање туђе ствари и спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана