Жалба одбијена као неоснована: Зељковић и остали остају иза решетака

Небојша Томашевић
Жалба одбијена као неоснована: Зељковић и остали остају иза решетака

БАЊАЛУКА - Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић, који је удаљен са те дужности, те још тројица осумњичених за малверзације при набавкама медицинске опреме за Институт остају иза решетака јер је Врховни суд Републике Српске одбацио жалбе њихових адвоката на рјешење о продужењу притвора.

Осим Зељковића, још два мјесеца иза браве остају власник туристичке агенције "Травел фор Фан" Саша Марковић, те директори фирми "Промединг" Драган Дубравац и "Проконтрол" Славко Бојић.

Секретар Вхровног суда Српске Јелена Деспотовић казала је „Гласу Српске“ да су жалбе адвоката осумњичених на рјешење Окружног суда у Бањалуци о продужењу притвора одбијене као неосноване.

Притвор им је раније продужен због бојазни од утицаја на свједоке, саучеснике и доказе те тежине кривичног дјела и бојазни да би њихово пуштање на слободу могло довести до ремећења јавног реда и мира. Републичко тужилаштво Зељковића и остале терети за злоупотребе тешке 790.000 КМ приликом набавке медицинске опреме и средстава за спречавање и сузбијање ковида-19.

Зељковића и саучесника терете  и да су оформили конзорцијум фирми које нису могле набављати медицинску опрему.

У афери “Корона уговори” ухапшен је и директор добојске болнице “Свети апостол Лука” Младен Гајић који је такође у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана