Жалба на одлуку да се Гојковић, Башевић и Голијанин пусте из притвора

Г.С.
Foto: Општина Соколац

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву уложило је жалбу на одлуку Окружног суда којом су из притвора пуштени директор Шумског газдинства (ШГ) „Романија“ Страхиња Башевић, бивши вршиоци дужности директора „Шума Републике Српске“ Славен Гојковић и ШГ „Височник“ Хан Пијесак Јанко Голијанин.

Тужилаштво је уложило жалбу на рјешење Окружног суда у Источном Сарајеву о одбијању приједлога за одређивање мјере притвора лицима чији су иницијали С.Г., С.Б. и Ј.Г осумњичених за злоупотребу службеног положаја или овлаштења, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.

По наредби Окружног суда у Источном Сарајеву, 26. августа, вршени су претреси на више локација на подручју општина Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград, а ухапшена су четири лица, чији су иницијали Г.С, Л.М, Г.Ј. и Ч.Л, док се директор Шумског газдинства (ШГ) „Романија“ Страхиња Башевић предао наредни дан Окружном јавном тужилаштву, преноси АТВ.

Претреси су вршени у оквиру истраге Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву која се односи на незаконита поступања одговорних лица у предузећу „Шуме Републике Српске“ и шумских газдинства „Романија“ са Сокоца, „Сјемећ“ из Рогатице, „Височник“ са Хан Пијеска и „Панос“ из Вишеграда.

Осумњичена лица се терете да су током 2020. године искористили свој службени положај и овлаштења и том приликом нанијела штету буџету Републике Српске, саопштено је раније из Окружног јавног тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана