Заказано рочиште оптуженимa за убиство Крунића

Небојша Томашевић
Заказано рочиште оптуженимa за убиство Крунића

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске одредио је датум другостепеног рочишта оптуженима за тешко убиство власника компаније „Сектор Секјурити“ Славише Крунића и Жарка Павловића.

Рочиште је заказано за  27. децембар  за 11 часова и на њему ће разматрати жалбе одбране и тужилаштва.

Првостепеном пресудом у овом случају на 60 година затвора осуђени су Бенеди Ђукановић звани Бенџо и Родољуб Гајић. Осим за тешко убиство они су осуђени и за покушај убиства Крунићевог возача Горана Илића који је рањен у нападу.

Ђукановић је осуђен на 40 година робије због припреме, организовања и извршења  убиства и недозвољеног држања оружја, а Гајић који је био радник агенције „Сектор Секјурити“ и чувао супругу и дјецу убијеног Крунића осуђен је на 20  затвора за помагање у  злочину.

Трећеоптужени у овом случају Емилио Балдо ослобођен је оптужби због недостатка доказа.

У злочину је учествовао и Жељко Ковачевић који је убијен у размјени ватре током извршења убиства. Крунић и члан његовог обезбјеђења Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа. Према пресуди Ђукановић  и Ковачевић су кобног дана испалили  из аутоматских пушака најмање 36 хитаца на џип бањалучког бизнисмена Крунића те тако усмртили њега и Павловића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана