Загрепчанин пао у Јакуповцима са пола килограма кокаина, у стану му откривен нови штек дроге

ГС
Загрепчанин пао у Јакуповцима са пола килограма кокаина, у стану му откривен нови штек дроге

ЗАГРЕБ - Након што је Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске ухапсио Томислава Мартића (41) из Загреба, којем је у аутомобилу BMW пронађено пола килограма кокаина, загребачка полиција је претресла стан који је користио, те пронашла још 200 грама кокаина, потврђено је за Уну.

Мартић је ухапшен 2. августа на наплатним кућицама у Јакуповцима код Лакташа због сумње у међународно кријумчарење дроге. Полиција је у гепеку његовог аутомобила пронашла скривени штек са два паковања кокаина, укупне масе 526 грама. Осумњичени је предат Тужилаштву БиХ које је након саслушања затражило да му се одреди једномјесечни притвор.

О хапшењу је обавијештен МУП Хрватске који је наставио истрагу и пронашао још 200 грама кокаина.

ИЗ ПУ загребачке је саопштено да су темељем сазнања, запримљених кроз међународну полицијску сурадњу започели и довршили криминалистичко истраживање над 41-годишњаком, због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и промет дрогама.

- Сумња се да је 41-годишњак на за сада неутврђен начин, а ради даљње препродаје набављао веће количине кокаина који је потом скривао и вагао у стану на подручју Медвешчака, након чега је дрогу препродавао. Полицијски службеници су обављеном претрагом стана на Медвешчаку, на адреси пребивалишта, пронашли 202 грама кокаина пакираног у једну врећицу и једну дигиталну вагу - саопштила је загребачка полиција.

Додају да ће против осумњиченог бити поднесена пријава надлежном тужилаштву.

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да се Мартићу на терет ставља да је дрогу, ради стављања у међународни промет, неовлашћено кријумчарио из Хрватске у БиХ.

-Осумњиченом је предложен притвор због опасности од бјекства, с обзиром на то да поред држављанства БиХ, посједује и држављанство Хрватске као и пријављено пребивалиште у Хрватској, као и опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике - саопштило је Тужилаштво БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана