Забрињавајући број возача изазвао незгоду под дејством алкохола

Срна
Foto: Илустрација

ДОБОЈ- Полицијска управа Добој указала је на забрињавајућу појаву да је за пола године 71 возач изазвао саобраћајну незгоду у алкохолисаном стању, а међу њима су 34 имали више од 1,5 промила алкохола.

Из Полицијске управе Добој су најавили да ће и овог викенда вршити појачану контролу саобраћаја будући да је број искључених возача који управљају аутомобила под дејством алкохола за првих шест мјесеци у односу на претходну годину повећан за 52,5 одсто.

"Из саобраћаја је искључено 2.000 возача, што је за 37,8 одсто више у односу на исти период лани, док је 313 лица лишено слободе", навели су из полиције.

Како појашњавању, међу лишенима слободе је 278 возача моторних возила, четири бициклиста, 29 пјешака, један возач мопеда и возач трактора и радних машина, од којих је 30 одбило да се подвргну алкотестирању.

На путевима које оперативно покрива Полицијска управа Добој пет лица је смртно страдало у саобраћајним несрећама, исто као и у истом периоду претходне године.

Полиција апелује да сви учесници у саобраћају поступају у складу са прописима и правилима саобраћаја, а возачима моторних возила препоручују да вожњу прилагоде условима и стању пута, густини саобраћаја, временским и другим условима, те да не започињу вожњу под утицајем алкохола како би заштитили и себе и друге учеснике у саобраћају.

Припадници ове управе проводе и кампању "#101 живот" коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске с циљем смањења броја погинулих на путевима. Кампања се проводи у јулу и августу када је безбједност у саобраћају, према статистичким подацима, најугроженија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана