За убиство тинејџерке 19 година затвора, тужилаштво најавило жалбу

Танјуг
За убиство тинејџерке 19 година затвора, тужилаштво најавило жалбу

БЕОГРАД - Виши суд у Београду осудио је данас Стојана Илића на казну затвора од 19 година јер је 10. априла 2023. године у Рипњу, на свиреп начин убио 16-годишњу дјевојчицу, а потом покушао да убије и три члана њене породице.

У Вишем јавном тужилаштву у Београду рекли су за Танјуг да ће уложити жалбу на ову пресуду по пријему писаног отправка пресуде, с обзиром да је суду предложено да Илићу изрекне максималну казну - доживотни затвор имајући у виду тежину почињеног кривичног дјела и посљедице.

Предсједница судског вијећа је образложила да је суд од олакшавајућих околности за Илића узео у обзир његово држање на суђењу и то што није раније осуђиван, док је од отежавајућих околности навела да није изразио кајање.

Она је подсјетила да је вјештачење показало да је окривљени био урачунљив у вријеме извршења кривичног дјела.

Илић је осуђен за кривично дјело тешко убиство у покушају, док је био оптужен за тешко убиство и тешко убиство у покушају.

Судија је Илићу продужила притвор до упућивања на издржавање казне јер постоји сумња да би могао да понови кривично дјело боравком на слободи.

Породица убијене малољетнице је бурно реаговала на пресуду због чега су једног од чланова удаљили из суднице. Илић је оптужен да је 10. априла око 14.30 часова прво провео неко вријеме у разговору са породицом малољетне оштећене у њиховој породичној кући у Рипњу, а потом колима повезао њу и њеног малољетног брата до центра насеља како би отишли у продавницу.

Када је брат оштећене отишао у продавницу, Илић је, како се сумња, одвезао дјевојку у ненасељени дио Рипња и зауставио возило на косини испод жељезничке пруге, у простору између растиња. Када је она изашла из возила Илић је почео да је вуче и обнажује, док се она опирала, па је почео да је убада ножем у предјелу трупа, врата и руке, усљед чега је трпјела јаке болове и задобила тешке тјелесне повреде опасне по живот од којих је преминула.

Након извршења овог кривичног дјела осумњичени се вратио до њене породичне куће и тамо ножем нанио више тешких и лаких телесних повреда њеној мајци, баби и ујаку. Након тога је изашао из куће и напустио лице мјеста својим возилом. Убрзо након тога је ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана