За три дана од истог возача одузета два скупоцјена изнајмљена Mерцедеса

Независне
Foto: ПУ Добој

ДОБОЈ - Полицијски службеници у Добоју привремено су одузели два скупоцјена изнајмљена мерцедеса од возача С.П. из Трнова.

Како се наводи у саопштењу Полицијске управе Добој, један аутомобил одузет је 15. октобра, а ради се о возилу које је И.П. из Добоја  изнајмио од привредног друштва за изнајмљивање возила из Живиница, а потом дало С.П. да управља истим.

"Полицијски службеници су исти дан око 14, 55 часова,  улици Војводе Синђелића у у Добоју, извршили контролу наведеног путничког аутомобила приликом чега су утврдили да лице иницијала С.П. управља возилом за вријеме док му је изречена забрана управљања возилом 'Б' категорије,  а увидом у базу изречених новачних казни утврђено је да исто има дуг у износу од 60.812, 80 КМ", наводи се у саопштењу ПУ Добој.

Додаје се да је наведени мерцедес одузет због спречавања даљег вршења прекршаја и биће враћено власнику, док је И.П. из Добоја санкционисан због почињеног прекршаја из члана 49. Закона о безбједности саобраћаја на путевима  Републике Српске (забрањено давање на послугу возила лицу које нема право на управљање том врстом, односно категоријом возила, или лицу којем је забрањено управљање моторним возилом).

Само три дана раније припадници Полицијске станице Добој 1, од С.П. одузели мерцедес, који је у власништву привредног друштва за изнајмљивање возила из Београда.

"Наведено возило је враћено власнику наведеног привредног друштва. Против С.П. ће надлежном суду бити поднесени захтјев за покретање прекршајног поступка за почињене прекршаје", закључује се у аопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана