За пола године одузето више аутомобила него у цијелој 2020.

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Полиција у Републици Српској је за шест мјесеци ове године бахатим возачима одузела 193 возила, дупло више него током цијеле прошле године.

"У 2020. години полицијски службеници су од вишеструких повратника у чињењу најтежих прекршаја из области безбједности саобраћаја привремено одузели 90 возила, а за шест мјесеци ове године 193 возила", рекла је за "Независне новине" начелник Одјељења за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Републике Српске /МУП/ Мирна Миљановић.

Вршилац дужности замјеника директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић оцијенио је да је ријеч о изузетно добром послу.

"За похвалити је активност МУП-а Српске јер имате одређени број возача који су отпорни на било какве превентивне кампање, поруке које им упућујете, односно то до њих не допире", рекао је Радовић за "Независне новине".

Према подацима МУП-а Српске, ријеч је о возачима који су наставили по старом и када им је написана казна или када им је забрањено да возе или су добили казнене бодове.

Из МУП-а наводе да њихови припадници не одузимају возила од возача због неплаћеног дуга, већ искључиво од вишеструких повратника који чине најтеже прекршаје из области безбједности саобраћаја.

Основни циљ ових активности јесте побољшање стања безбједности саобраћаја и адекватно кажњавање вишеструких повратника за најтеже прекршаје.

Рекордер у бахатости је возач који је у марту ове године заустављен на подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево. Он је нанизао бројне прекршаје, а потом је утврђено да је у регистру новчаних казни и прекршајној евиденцији имао дуг од чак 257.160 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана