За обљубу двије рођаке 23 мјесеца затвора

Небојша Томашевић
За обљубу двије рођаке 23 мјесеца затвора

САРАЈЕВО - Инжињер шумарства Ј. Е. осуђен је у Кантоналном суду у Сарајеву на 23 мјесеца затвора због обљубе двије малољетнице, које је дирао по интимним дијеловима тијела.

Пресуду оптуженом, који је незапослен и отац малољетног дјетета, изрекло је вијеће којем је предсједавала судија Тања Цуровић. Обје малољетнице су у роду са оптуженим Ј. Е.

Оптужница је потврђена 6. јануара 2020. године, а потом је услиједило суђење, током којег је оптужени признао кривицу у присутности адвоката Дијане Хасић и тужитељке Адвије Хајдо-Балта.

На основу тог признања Општински суд у Сарајеву му је био изрекао 15 мјесеци затвора. Међутим, Кантонални суд је ову пресуду преиначио и правоснажно га осудио на 23 мјесеца затвора.

Према пресуди, оптужени Ј. Е. је ради задовољавања сексуалног нагона учинио блудну радњу према двјема малољетницама током септембра и децембра 2019. године.

Како се наводи у пресуди, Ј. Е. је од септембра до 17. децембра 2019. године напастовао једну малољетницу у стану власништво К.М, али и у свом стану.

Он је користио ситуације када би остајао насамо са дјевојком како би починио блуд.

- У намјери да задовољи свој сексуални нагон, иако свјестан да се ради о малољетној особи, он је дјевојку додиривао по интимним дијеловима тијела, односно  хватао је рукама по грудима и стражњици, ногама и међуножју - стоји у пресуди.

Даље се наводи да је другу малољетну дјевојку напастовао у децембру 2019. године.

- Једном приликом, када је остао насамо с њом, додиривао је и хватао по интимним дијеловима тијела и то грудима и стражњици - стоји у пресуди.

Осуђеном Ј. Е, који до сада није имао проблема са законом, у изречену казну урачунато је вријеме које је провео у притвору. Он је иза решетака био од 17. децембра 2019. до 23. јуна 2020. године.

Ослобођен трошкова

Судском одлуком напастоване дјевојке и њихове породице упућене су да надокнаду штете траже у парничном поступку. Осуђени Ј. Е. је ослобођен обавезе плаћања трошкова кривичног поступка, као и обавезе да плати адвоката који му је био постављен. Како стоји у пресуди, трошкови падају на терет буџета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана