За лажни „марлборо“ година затвора и 100.000 КМ казне

Срна
За лажни „марлборо“ година затвора и 100.000 КМ казне

САРАЈЕВО - Суд БиХ је након разматрања споразума о признању кривице изрекао Роберту Иличићу првостепену пресуду од годину затвора и 100.000 КМ за кривично дјело организовани криминал, у вези са фалсификовањем знакова за обиљежавање робе, мјера и тегова, те недозвољене трговине.

На основу законских одредби, од оптуженог је одузета имовинска корист прибављена извршењем кривичног дјела, у износу од 1.200 КМ, саопштено је из Суда БиХ.

Оптужени је проглашен кривим јер је у периоду од почетка 2007. године до 7. септембра те године постао припадник групе, коју је организовао Т.П. с циљем прибављања противправне имовинске користи неовлаштеном производњом и прометовањем дуванских прерађевина на територији БиХ и иностранству.

Организатор Т.П. је преко више различитих правних и физичких лица увезао машине и репроматеријал неопходан за производњу и паковање цигарета да би заједно са оптуженим Иличићем и другим њима познатим припадницима групе, у хангару у Грудама, у мјесту Дриновци, покренули производњу цигарета.

Робу су у намјери обмањивања крајњих купаца и других корисника у погледу квалитета, поријекла, вриједности и других својстава, паковали у амбалажу са лажним ознакама цигарета "марлборо", страног произвођача "Филип Морис", а стављали су и лажне акцизне маркице са ознакама Министарства финансија Србије.

Иличић је наведену робу ради даље продаје превозио до куће организатора групе Т.П, који је потом продавао њему познатим купцима за новчане износе од 600 до 700 КМ за пакет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана