За девет мјесеци шест напада на полицајце

Срна
За девет мјесеци шест напада на полицајце

ЗВОРНИК - На подручју у надлежности Полицијске управе Зворник у протеклих девет мјесеци било је шест напада на 10 полицајаца, од којих су четири лакше повријеђена, рекао је данас начелник Сектора криминалистичке полиције у овој управи Српко Милошевић.

Милошевић је на конференцији за новинаре рекао да је у области општег криминалитета евидентирано 414 кривична дјела, за 12,5 одсто мање него у истом периоду прошле године.

Он је навео да је забиљежено 37 кривичних дјела из области привредног криминалитета, од којих 13 дјела неовлаштено бављење одређеним занимањем, пет утаја пореза, двије злоупотребе положаја, три проневјере, пет кривичних дјела недозвољена трговина и једно кривично дјело фалсификовање новца.

Према његовим ријечима, овим кривичним дјелима је причињена материјална штета од око 403.000 и остварена противправна имовинска корист од око 311.000 КМ.

Милошевић је рекао да је у области безбједности саобраћаја евидентирано 20 кривичних дјела, а надлежним тужилаштвима поднесено исто толико извјештаја против 20 лица, док је смртно страдало пет лица.

Наводећи да је у протеклих девет мјесеци регистровано 39 кривичних дјела из области злоупотребе дроге, Милошевић је рекао да је од овог броја било 18 кривичних дјела неовлаштена производња и стављање у промет дроге и 11 омогућавање и уживање наркотика.

Милошевић је додао да је у овом периоду регистровано шест самоубистава.

Начелник Сектора полиције Драгослав Остојић рекао је да је у протеклих девет мјесеци на подручју у надлежности Полицијске управе Зворник евидентирано 370 саобраћајних незгода, за 38 или 9,3 одсто мање у односу на исти период прошле године.

-Од укупно 370 саобраћајних незгода, пет је било са погинулим лицима, 25 са тешко и 100 са лакше повријеђеним лицима, а 240 удеса са материјалном штетом - прецизирао је Остојић.

Он је напоменуо да је неприлагођена брзина међу најдоминантнијим узроцима саобраћајних незгода.

Према Остојићевим ријечима, полиција је за девет мјесеци ове године контролисала 9.538 учесника у саобраћају и евидентирала 13.327 прекршаја из области саобраћајне безбједности.

Остојић је навео да је из саобраћаја искључено 228 возила, као и 932 возача, од којих 817 због вожње под дејством алкохола, а 38 због наркотика.

Начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић оцијенио је да је стање безбједности на подручју у надлежности ове управе у протеклом периоду било задовољавајуће и стабилно, да није било извршења кривичних дјела у већем обиму, нити дјела која би узнемирила јавност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана