За авионом трагају четири тима Цивилне заштите, полиција, планинари, ловци, хеликоптери....

Јелена Станић
За авионом трагају четири тима Цивилне заштите, полиција, планинари, ловци, хеликоптери....

САРАЈЕВО - Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић рекао је Срни да у наставку потраге за спортским авионом који је пао на подручју Козаре јутрос учествују четири тима Цивилне заштите Српске, те изразио увјерење да ће летјелица данас бити пронађена.

Новитовић је навео да су припадници Републичке управе цивилне заштите у потрагу укључени јуче од 16 часова, а да јутрос од шест часова терен претражују њихова четири тима.

- Током дана, прикључиће се још наших тимова - рекао је Новитовић.

Он је додао да, заједно са тимовима Цивилне заштите Српске, терен на подручју Козаре, претражују и припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП), Горска служба спашавања, планинари, запослени у предузећу "Шуме Српске", те ловци.

- Хеликоптерски сервис Републике Српске и данас ће бити укључен у потрагу за цивилним авионом који је нестао на подручју Козаре. Чекамо да се вријеме поправи да можемо да полетимо, односно да се дигне магла па да наставимо потрагу. Јуче смо први отишли на лице мјеста и радили смо око два и по сата, али нисмо га успјели лоцирати - рекао је Срни директор овог сервиса Бобан Кустурић.

Он је додао да потрагу координирају са полицијом, цивилном заштитом, горским и осталим службама.

Хеликоптер Оружаних снага БиХ наставио је јутрос потрагу за цивилним авионом који је нестао на подручју Козаре, речено је Срни из Министарства одбране у Савјету министара.

Хеликоптер Оружаних снага БиХ у потрагу се укључио јуче око 14.15 часова.

- Спасилачко-координациони центар Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ упутио је позив дежурној служби трагања и спашавања Оружаних снага БиХ, коју чини посада из састава два хеликоптерског сквадрона, стационирана у касарни Рајловац, рекли су из Министарства.

По доласку у зону, посада је почела претраживати терен, с циљем лоцирања мјеста нестанка авиона, те проналаска и спашавања посаде авиона, а те активности су настављене и јутрос.

Љубиша Араманда предсједник Планинарског савеза Републике Српске рекао за РТРС да се екипе тренутно налазе на локалитету Међеђе брдо између Градишке и Дубице.

У спортском авиону "пајпер 28" који је јуче пао на подручју Козаре били су пилот и оператер, а према наводима АТВ-а ријеч је о држављанину Србије и држављанки Румуније.

Авион се враћао из Велике Кладуше за Бањалуку, са чијег је аеродорома одлетио за Кладушу.  У повратку из Кладуше авион, који је превозио вакцине за животиње, нестао је са радара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана