За 20 година зарадио 1.000 КМ, а има луксузне аутомобиле и сатове: Тужилаштво тражи да Шмрк остане у притвору

Ј.Са.
За 20 година зарадио 1.000 КМ, а има луксузне аутомобиле и сатове: Тужилаштво тражи да Шмрк остане у притвору

САРАЈЕВО – Тужилаштво БиХ затражило је продужење притвора за још три мјесеца Адмиру Арнаутовићу Шмрку (42), који је ухапшен због организованог криминала, шверца дроге, прања новца, насилничког понашања, те наношења тешких тјелесних повреда.

Тужилаштво је од Суда Бих затражило продужење притвора због опасности да би Арнаутовић, боравком на слободи, могао побјећи из БиХ, утицати на свједоке и истрагу, те сакрити доказе.

Приједлогу Тужилаштва да се Арнаутовићу продужи притвор, успротивио се његов бранилац Јасмин Аликадић који сматра да се из досадашњих доказа види непостојање било какве опојне дроге која је пронађена или се може довести у везу са његовим брањеником.

Адвокат је истакао и то да је Арнаутовић држављанин само БиХ, да му је сва породица у Сарајеву, те да је пословно повезан са Сарајевом и да му је сва имовина коју посједује ту.

Према подацима из истраге, до сада прикупљени докази показују да је Арнаутовић у протеклих 20 година, по основу радног односа зарадио укупно 1.000 КМ, а што је у великом несразмјеру са имовином, а међу којом су луксузна возила, скупоцјени одјевни предмети, сатови...

Тужилаштво БиХ тврди да би у наредном периоду требала бити урађена финансијска истрага како би се утврдила имовинска корист стечена криминалним радњама.

Арнаутовић је ухапшен у септембру заједно са Фахрудином Гачановићем, припадником Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

Арнаутовића терете да је као организатор међународне организоване групе, дуже вријеме кријумчарио велике количине кокаина, спида и марихуане са подручја ЕУ, Западног Балкана, као и прекоокеанских земља.

Његово хапшење је услиједило након дешифровања апликације Скај, а наводно је сарађивао и са тужитељима и полицајцима који су му откривали податке из истрага које су се односиле на њега и људе са којима је радио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана