Врховни суд Српске укинуо пресуду за бруталан злочин: Ново суђење оптуженима за убиство Бруна Ролда

ГС
Врховни суд Српске укинуо пресуду за бруталан злочин: Ново суђење оптуженима за убиство Бруна Ролда

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске укинуо је пресуду Борису Зорићу (33) и Слободану Крнетићу (33) од укупно 12 година затвора због убиства Бруна Ролда.

Порталу Српскаинфо потврђено је у Врховном суду да је притвор оптуженима продужен.

Ново суђење Зорићу и Крнетићу биће заказано у наредном периоду.

Окружни суд у Бањалуци у децембру прошле године осудио је Зорића на четири године затвора, а изречена му је и мјера обавезног лијечења од зависности. Крнетић је био осуђен на осам година затвора.

Судија Бранимир Јукић у образложењу пресуде је навео да је судско вијеће измјенило правну квалификацију кривичног дјела оптуженима, па су Зорић и Крнетић умјесто тешког убиства за које је била прописана минимална казна од 10 година затвора, осуђени због „класичног” убиства за које је прописана дупло мања затворска казна.

Образлажући казну испод законског минимума која је изречена Зорићу, судија је навео да је психијатријским вјештачењем утврђено да је овај оптужени приликом извршења кривичног дјела био у стању битно смањене урачунљивости, односно душевне поремећености због зависности о алкохолу и дрогама.

Ролд је убијен 25. новембра 2019. године у напуштеној кући у улици Васе Глушца у Бањалуци.

Директни извршилац убиства Раде Дрљача је након признања кривице раније осуђен на 15 година затвора.

У оптужници се наводи да су Зорић и Крнетић као саизвршиоци заједно с Дрљачом тукли Ролда и пријетили му ножем, да би га Дрљача на крају заклао.

Током обдукције на тијелу Ролда утврђене су бројне тешке тјелесне повреде, међу којима су и вишеструки преломи ребара.

Након премлаћивања Дрљача је упаљачем запалио душек на којем је било беживотно тијело Ролда како би прикрио трагове злочина. Тијело је у пожару угљенисано и изгорио је дио куће која је власништво Ивице П.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана