Возило експлодирало и запалило се, власник се спасио у задњи час

ГС
Возило експлодирало и запалило се, власник се спасио у задњи час

БАЊАЛУКА - Научни сарадник у Пољопривредном институту Републике Српске и доскорашњи шеф Завода за стрна жита Драган Мандић јуче је у Бањалуци у посљедњи моменат извукао живу главу из „голфа“ који је недалеко од ове јавне установе експлодирао, а потом се и запалио.

Драма се догодила око 8.10 у бањалучком насељу Лазарево, након што је Мандић на оближњој бензинској пумпи насуо плин, прије него што ће кренути на службени пут за Дервенту.

Мандић је за "Независне новине" рекао  да је у задњи моменат успио да се спаси из возила.

-Укључивао сам се на пут брзином од свега пет до десет километара на сат, након чега је изненада дошло до јаке експлозије и потом се појавио пламен. Угасио сам ауто, раскопчао појас, ухватио телефон и торбицу, те документе. То сам успио за пет-шест секунди и потом сам побјегао. Мало сам се уплашио, мислио сам да ћемо буквално и ауто и ја отићи у ваздух. Плинска боца је била ту. Нисам се опекао, нисам повријеђен - наводи Мандић.

Дотрчали су младићи из оближње фирме, који су имали противпожарне апарате, те је један од њих почео да гаси ватру. У међувремену је наишао и камион чији је возач такође прискочио у помоћ.

Неко је позвао и ватрогасцен.

О свему је обавијештена и полиција, а узрок самозапаљења ће бити утврђен накнадно.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана