Возачима пет година затвора због смрти дјевојке

Небојша Томашевић
Возачима пет година затвора због смрти дјевојке

БАЊАЛУКА - Неђо Марић (25) из Бањалуке и Стојадин Кнежевић (53) родом из Обреновца у Србији неправоснажно су осуђени у бањалучком Окружном суду на укупно пет година затвора због саобраћајне несреће у којој је погинула Ана Радић (21) из Приједора, потврђено је „Гласу Српске“.

Како је саопштено на страници суда, наводећи иницијале, Марић је осуђен на четири, а Кнежевић на годину затвора за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја. Кнежевић је осуђен да је дјело починио из нехата.

Птресудом је Марићу одузета возачка дозвола на три, а Кнежевићу на годину дана.

Ако осуђени буду управљали  моторним возилом у периоду док траје забрана  суд ће казну замијенити казном затвора тако што ће за сваких шест мјесеци одузимања возачке дозволе одредити мјесец казне затвора.

Несрећа због које су осуђени Марић и Кнежевић десила се 8. јула 2019. године у Трну код Лакташа. Страдала дјевојка била је сувозач у „аудију“ који је возио Марић и који се сударио са „голфом“ за чијим воланом је био Кнежевић који је тада повријеђен.

Према оптужници у тренутку несреће Марић је возио из правца Клашница према Бањалуци и то недозвољеном брзином од 111 километара на час те је претицао колону возила. Наводи се да је он том приликом ударио у „голф“ који је возио Кнежевић и који је крећући у смјеру Бањалуке у том моменту покушао да скрене у лијево у тренутку када је  возач „аудија“ започео претицање. У пресуди се стоји да су оба возача била пијана и да је Марић у крви имао око 1.48 промила, а Кнежевић 0.84 промила алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана