Возачи из БиХ актери милионских превара

Н. Т.
Возачи из БиХ актери милионских превара

БЕЧ - Аустријска полиција раскринкала је превозничку мафију која је путем фиктивне превозничке компаније успјела да на превару узме милионе евра.

Како су пренијели аустријски медији, ријеч је о акцији полиције у Доњој Аустрији која је ухапсила 21 осумњиченог, међу којима има и држављана БиХ. Наиме, полицијски службеници Државне канцеларије за криминал успјели су да уђу у траг групи која је три године путем фиктивне превозничке компаније нелегално узимала новац.

Наводно, од 2020. године успјели су да узму невјероватна три милиона ера. Како преносе медији, они су имали више фиктивних компанија у Фездендорфу и Бечу, а оптужени су да су наплаћивали за посредничке наруџбе терета унутар Европе, али прави превозници никада нису видјели тај новац. Такође, преваре су вршили и преко фактура. Како стоји у саопштењу аустријске полиције, ухапшено је 20 мушкараца и једна жена, сви су доби од 25 до 65 година и међу њима осим држављана Аустрије има и особа из БиХ. Сви они су оптужени за тешку трговинску превару, проневјеру и прање новца. Неки од осумњичених су, како пишу аустријски медији, дјелимично признали оптужбе које им стављају на терет. Та група је разоткривена у октобру, када је ухапшен један мушкарац у Бечу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана