Возач поријеклом из БиХ бјежао од аустријске полиције и кроз прозор аута показивао фотографије Курана

ГС
Foto: Kronen Zeitung

ЛИНЦ - Аустријски лист „Кроне“ објавио је детаље необичне полицијске потјере у којој је главну улогу имао возач поријеклом из БиХ, који је одбио да заустави возило приликом рутинске полицијске контроле.

Према извјештају, аустријска полиција намјеравала је да заустави возило због „екстремно споре вожње“. Међутим, приликом заустављања, возач, за којег ће се касније испоставити да је поријеклом из БиХ, одбио је да стане те је нагло убрзао, због чега је полиција започела потјеру за њим.

Док је потјера трајала полиција је саопштила да је возач кроз прозор показивао мобилни телефом на којем су биле приказане фотографије Курана.

-Полицајци су неколико пута покушали да зауставе возило. Међутим, возач је возио брзином знатно изнад допуштене те је приликом бијега ударио полицијски аутомобил. У међувремену, док је возач бјежао, показивао је с мобитела фотографије Курана - наводи лист, преноси портал Кликс.

Аустријска полиција је након одређеног времена успјела да заустави аутомобил, а 23-годишњак је и након заустављања одбио да  напусти возило.

-Возач није желио напустити возило те се закључао изнутра. Због тога је полиција је морала разбити прозор, након чега су га ухапсили. Возач је након хапшења спроведен у полицијску станицу у Линцу - пише у извјештају полиције.

Након хапшења полиција је навела како је мушкарац носио „вјерску одјећу“ те да је навео како је претходних неколико година провео у Саудијској Арабији, гдје је студирао религију.

-За сада нису познати мотиви оваквог понашања. Аустријска полиција је претражила кућу ухапшеног те ће наставити истрагу - наводи полиција.

Након потјере министар унутрашњих послова Аустрије Карл Нехамер саопћио је како су двојица полицајаца повријеђена приликом потјере те су смјештени у болницу.

-Овај брутални напад на полицију показује одсуство поштовања и одбијање прихватања основних вриједности друштва. Политички или вјерски екстремизам је отров за наш суживот - рекао је Нехамер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана