Возач јурио кроз Сарајево више од 200 километара на сат ВИДЕО

Срна
Возач јурио кроз Сарајево више од 200 километара на сат ВИДЕО

Прије неколико дана је несавјесни возач у Сарајеву брзином од 140 км на сат пројурио кроз два црвена свјетла у граду, а друштвеним мрежама кружи видеоснимак још једног примјера ирационално брзе вожње.

Овај пут је још један несавјестан возач, вјероватно како би се похвалио, снимио како кроз Алипашино Поље у Сарајеву вози чак брже од 200 км на сат, док је ограничење брзине овдје 60 км на сат.

Према ономе што се види на снимку може се закључити да је актерима овако опасна вожња смијешна и забавна. Видео снимак је прво дијељен у разним Вибер групама, а затим је јавно објављен и на друштвеним мрежама.

Оваквих примјера о којима јавност није упозната је вјероватно много с обзиром на то да је дивљачка вожња улицама Сарајева у касним ноћним сатима одувијек била популарна међу тркачима и младима.

Чини се да никакав страх од угрожавања нечијег живота не може спријечити овај проблем, нити чињеница да смо због несавјесне вожње нажалост изгубили многе животе. Многима је данас ипак најбитније показати да су “кул” и да им “не може нико ништа”.

Високе казне би могле бити један од начина превенције трагичних сценарија, али не и за оне који имају новца. Стога би, док колективно не стекнемо осјећај савјести и одговорности, једино рјешење била константна присутност полиције на сарајевским улицама.



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана