Возач из Требиња преминуо у болници од тешких повреда

ГС
Возач из Требиња преминуо у болници од тешких повреда

ФОЧА - Возач Б.Р. из Требиња, који је тешко повријеђен у саобраћајној несрећи у мјесту Тухаљи, на магистралном путу Фоча-Сарајево, преминуо је у фочанској Универзитетској болници, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Несрећа се догодила у кањону ријеке Бистрице јуче око 9.30 часова када су се директно сударила два возила - "рено", којим је управљао Б.Р. из Требиња, и "пежо", којим је управљала А.Х. из Бара.

Оба возача тешко су повријеђена и превезена су на лијечење у Универзитетску болницу Фоча, а током протекле ноћи седамдесетчетворогодишњи возач из Требиња подлегао је повредама.

Из Полицијске управе су навели да се саобраћајна незгода догодила због неприлагођене брзине условима и стању пута и непридржавања стране кретања возила.

Увиђај су извршили припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Фоча и о свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње који је наредио предузимање мјера и радњи на документовању саобраћајне незгоде.

Истог дана у 18.45 часова догодила се још једна саобраћајна несрећа на подручју општине Фоча и то на магистрали Фоча-Горажде, у мјесту Паунци, када су се сударила два теретна возила, при чему је један возач тешко, а други лакше повријеђен.

Тешке тјелесне повреде задобио је Ј.В. из Фоче, возач теретног возила "ман", а лакше је повријеђен П.О. из Фоче, возач теретног возила "волво", у власништву фирме за превоз угља и обојица су превезени у Универзитетску болницу Фоча на даље лијечење, наведено је из Полицијске управе.

Срна незванично сазнаје да се несрећа догодила када је возило "волво" прешло у траку за престројавање и ударило предњи дио возила "ман", које је започело скретање улијево из правца Фоче.

Из полиције апелују да возачи у саобраћају поштују саобраћајне знакове, те хоризонталну и вертикалну сигнализацију и да брзину прилагоде условима и стању пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана