Код возача из БиХ пронађено оружје и дрога

Agencije
Код возача из БиХ пронађено оружје и дрога

На граничном прелазу Славонски Брод, на улазу у Хрватску, полицијски службеници су у сарадњи са цариницима 3. септембра у вечерњим часовима контролисали теретно и прикључно возило регистрационих ознака из БиХ, као и 41-годишњег возача, држављанина БиХ.

Како наводи бродско-посавска полиција, приликом вршења граничне контроле 41-годишњак је добровољно предао 38,75 грама дроге амфетамин.

Током даље контроле кориштен је службени пас за детекцију дрога, који је реаговао на присутност дрога у камиону, због чега су полицијски службеници затражили налог од Опћинског државног одвјетништва за претрагу возила, преноси ГП Маљевац.

Полицијски службеници су 41-годишњем возачу понудили тестирање на дрогу, што је он одбио, а приликом смјештања у службени аутомобил осумњичени је покушао побјећи, у чему га је полиција спријечила, уз примјену средстава присиле.

На основу налога Жупанијског суда у Славонском Броду полицијски службеници су извршили претрагу теретног и прикључног возила уз помоћ службеног пса. Том приликом је пронађена једна аутоматска пушка, два пиштоља с 47 комада припадајуће муниције.

Током претраге је пронађено и 4220 грама марихуане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана