Возач аутобуса који је ударио пјешака и побјегао испитан у полицији па пуштен

Небојша Томашевић
Возач аутобуса који је ударио пјешака и побјегао испитан у полицији па пуштен

БАЊАЛУКА - Возач "Аутопревоза" Перо К. (43) који је ухапшен због сумње да је аутобусом ударио и повриједио Максу Савковића (85) из Бањалуке те побјегао, након испитивања у полицји пуштен је да се брани са слободе.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука несрећа се десила у петак око 17.50 часова, а возач је ухапшен у суботу поподне. У Полицији су рекли да ће против осумњиченог надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај за кривична дјела која је починио.

Према незваниичним информацијама, Савковиић је ударен на пјешачком прелазу у улици Ивана Горана Ковачића , а у вријеме несреће био је мрак јер није радила јавна расвјета.

Мјештани насеља Лазарево огорчени су због понашања возача, али и нестанка јавне расвјете. Они истичу да од мрака возачи пјешаке и не виде, а у вријеме несреће дјеца су се враћала из школе.

- Расвјета не ради и то баш код Основне школе Иван Горан Ковачић. Возачи су често бахати и не пазе, могло је тако и неко дијете да настрада-казала је једна мјештанка Лазарева не желећи да јој помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана