Возач аутобуса из БиХ покушао прошверцати десет хиљада цигарета

ГС
Foto: Илустрација

СЛАВОНСКИ БРОД - Царински службеници Сектора за мобилне јединице у сарадњи с полицијским службеницима спријечили су покушај кријумчарења 10.000 комада цигарета на граничном прелазу Славонски Брод.

"Проводећи појачане мјере надзора на граничном прелазу Славонски Брод царински службеници с полицијским службеницима издвојили су ради контроле приликом уласка у царинско подручје Уније аутобус БиХ регистарских ознака, у власништву превозника из БиХ, којим је управљао држављанин БиХ, а у својству другог возача налазио се такође држављанин БиХ", саопштила је Царинска управа.

Прегледом наведеног аутобуса уз употребу опреме из програма Hercule III у творничком простору подвозја возила, који није намијењен за превоз путничког пртљага, пронађене су скривене цигарете: 500 кутија (10 000 комада) разних врста цигарета које нису означене дуванским маркицама Министарства финанција РХ и које су возачи покушали на скривен начин прокријумчарити у ЕУ.

Због прекршаја описаног и кажњивог чланком 137а. Закона о трошаринама возачима аутобуса издани су прекршајни налози и изречене новчане казне у укупном износу од 15.000 евра.

Возачи су одмах извршили уплату 2/3 изречене казне. Наведене незаконито увезене цигарете су одузете, закључује се у извјештају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана