Воз налетио на аутомобил, погинуо возач

Срна
Воз налетио на аутомобил, погинуо возач

ДОБОЈ - Возач аутомобила погинуо је јутрос када је теретни воз налетио на његово возило на путном прелазу између станица Присоје - Укрина према манастиру Ступље, саопштено је из “Жељезница Републике Српске” (ЖРС).

Несрећа се догодила око 8.00 часова, а на путничко возило налетио је теретни воз који је саобраћао на релацији Добој - Омарска.

Машиновођа је увидјевши возило давао звучне сигнале упозорења, али се трагедија није могла избјећи, јер је возило остало на путном прелазу, наводе из ЖРС.

Овај путни прелаз осигуран је троуглом прегледности и “Андрејевим крстом”.

На мјесту несреће налазе се екипе Хитне помоћи, ватрогасци, припадници Министарства унутрашњих послова, јавни тужилац, републички инспектор и чланови Комисије за ванредне догађаје ЖРС.

У току је увиђај, а путници из путничких возова Добој - Бањалука и Бањалука - Добој на своја одредишта биће превезени организованим комби превозом ЖРС.

“Жељезнице Републике Српске изражавају дубоко жаљење због трагедије која се догодила и породици настрадалог упућују искрено саучешће”, истиче се у саопштењу.

Из ЖРС-а апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајну сигнализацију и буду опрезни при преласку преко пруге.

“Обавезно је да се зауставе испред путног прелаза, како бисмо избјегли трагедије због којих искрено жалимо”, додају у Служби за информисање ЖРС-а.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана