Војник ОСБиХ напао полицајце, па ухапшен са дрогом (ФОТО)

Небојша Томашевић
Војник ОСБиХ напао полицајце, па ухапшен са дрогом (ФОТО)

ДОБОЈ – Припадник Оружаних снага БиХ Инес Захировић (26) из Добоја ухапшен је у акцији "Арми" због сумње да је шверцао наркотике, а код њега је пронађено око килограм спида, дигитална вага и новац, потврђено је "Гласу".

Он је приликом хапшења напао полицајце те им затим понудио већу суму новца да га не хапсе.

- Њега је полиција затекла у возилу и он се прво закључао, да би  након неког времена изашао и почео да напада и гура полицајце, али је брзо савладан. Потом је нудио већи износ новца сваком од полицијских службеника да обуставе истрагу. Након тога је ухапшен и код њега је нађена дрога - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је осумњичени Инес запослен у касарни ОС БиХ у Дервенти.

Како је саопштено из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, потврдили су да је осумњичени приликом хапшења пружио отпор и полицајцима понудио новац да пропусте радњу који су били дужни да изврше.  Како су навели том приликом приликом  су полицијски службеници задобили тјелесне повреде.

- Осумњичено лице И. З. ухапшено је 15. августа у оквиру акције "Арми" због сумње да је починио кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога“, спречавање службеног лица у вршењу службене радње и давање мита. Приликом претреса  објеката и возила које користи, приликом чега је пронађено и одузето 41 пакетић и  врећица са садржајем бијеле прашкасте материје која  изгледом асоцира на опојну дрогу спид укупне тежине од 1 015,86 грама, дигитална вага за прецизно мјерење, новац у разним апоенима у укупном износу од 1 928,20 КМ и други предмети- стоји у саопштењу.

Додали су да ће осумњичени бити предат добојском Окружном тужилаштву уз извјештај о извршеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет опојних дрога и спречавање службеног лица у вршењу службене радње. Како су навели против њега ће  бити поднесен извјештај и Републичком јавном тужилаштву  о извршеном кривичном дјелу давање мита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана