Војник ОС БиХ оптужен за шверц пет килограма марихуане

ГС
Војник ОС БиХ оптужен за шверц пет килограма марихуане

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву подигло је оптужницу против војника Оружаних снага (ОС) БиХ Немање Трипковића (28) из Фоче, код којег је љетос полиција у Палама пронашла више од пет килограма марихуане.

Након спроведене истраге, он је оптужен због кривичног дјела неовлашћена производња и промет опојним дрогама, а оптужницу је потврдио Основни суд у Сокоцу, јавиле су „Независне“.

Оптужницом се Трипковићу ставља на терет да је 16. јуна 2022. године на подручју Пала, у мјесту Љубогошта, на задњем сједишту возила „фиат стило“ које је користио, неовлашћено држао и превозио у пет ПВЦ пакета марихуане ради даље продаје.

-Наркотици су били у паковањима од 1.040 грама, 1.035 грама, 1.035 грама, 1.035 грама, 1.030 грама – наведено је у оптужници.

Додаје се да је дрогу набавио од њему познатих лица, иако је знао да се ради о опојној супстанци за чију набавку и држање нема одобрење надлежног органа, јер се налази на листи опојних дрога чије су држање и промет забрањени и ограничени Законом о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога.

Ако његова кривица буде доказана, пријети му  казна затвора од једне до десет година.

Раније је полиција ухапсила и Слободана Самарџију из Сокоца, за којег се сумњало да му је продао дрогу.

Истражни органи Министарства одбране и Оружаних снага БиХ покренули су поступак за утврђивање дисциплинске и кривичне одговорности Трипковића те уколико се утврди да је повриједио одредбе важећих законских и подзаконских прописа, у складу са степеном прекршаја, биће адекватно санкционисан.

Тада су Оружане снаге БиХ оштро осудиле сваки облик непримјереног понашања припадника ОС БиХ, које доводи до повреде одредаба етичког кодекса понашања те нарушавања угледа, јер, како су навели, од њих се очекује да искажу највећи степен професионализма, моралног и одговорног понашања током професионалних, али и свакодневних обавеза.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана