Војин Мијатовић осумњичен у случају злоупотребе тешке седам милиона KM

Јасмина Салопек
Војин Мијатовић осумњичен у случају злоупотребе тешке седам милиона KM

БАЊАЛУКА- Бањалучка полиција поднијела је Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против предсједника бањалучког СДП-а Војина Мијатовића и Бране Милошевића због сумње да су кривичним дјелима прибавили корист већу од седам милиона марака, терете их за злоупотребе службеног положаја, потврђено је „Глас Српске“.

Мијатовић је осумњичен да је кривично дјело починио као директор Економског института у Бањалуци.

-Лице В.М. се сумњичи да је обављајући послове директора јавног предузећа у Бањалуци, искористио свој положај на начин да је ангажовало неовлашћена лица која су извршила вјештачење, а што је супротно Закону о вјештацима Републике Српске, а након чега је и потписао налаз и мишљење који су сачинила наведена лица - наводи се у саопштењу полиције.

Додају да  Б.М. сумњиче да је наведено кривично дјело починио у току 2016. године обављајући послове директора акционарског друштва из Бањалуке, злоупотребом службеног положаја, друштву ограничене одговорности из Бањалуке прибавило противправну имовинску користи у износу већем од седам милиона КМ.

Мијатовић је саопштио да „апсолутно одбацује све оптужбе као неосноване и злонамјерне и које служе искључиво као политички прогон“.

-Стојим на располагању свим истражним органима у БиХ за све што треба и без икакве сумње . Апсолутно немам проблем да одговарам за све што сам у свом животу урадио јер немам сумње у законитост  свог рада – додао је Мијатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана