Вођа „Алкатраза“ затечен са повредама, испод аута био ГПС уређај

Танјуг
Вођа „Алкатраза“ затечен са повредама, испод аута био ГПС уређај

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су синоћ око 20.20 часова, у Београду, у Улици Славка Ћурувије, грађани пријавили пуцњаву и да је, изласком полиције на лице мјеста, поред свог возила затечен Никола Вавић са видљивим површинским огреботинама на оба кољена, који није хтио да сарађује са полицијским службеницима.

Дачић је рекао и да је "обрадом ширег и ужег лица мјеста за сада пронађена једна чаура од ватреног оружја НН марке и калибра, док је у дворишту стамбене зграде пронађен одбачен пиштољ НН марке и калибра", као и да је даљим прегледом лица мјеста испод путничког возила, које је у том тренутку користио Вавић, пронађен уређај за праћење и позиционирање.

-У току је разговор са станарима околних зграда, као и преглед видео-материјала са безбедносних камера у циљу утврђивања детаља наведеног догађаја - рекао је министар полиције.

Што се тиче медијских навода да се наводни извршилац забарикадирао у сусједној згради у истој улици, Дачић је изјавио да су "извршене провере којима је утврђено да је то дезинформација, јер је лице које је ушло у зграду Никола Вавић".

-Такође, што се тиче навода да је испод аутомобила постављена експлозивна направа, утврђено је да је у питању ГПС уређај, а не експлозив -изјавио је министар Дачић.

Вавић је раније осуђиван а у медијима се помиње као један од вођа Партизанове навијачке групе "Алкатраз".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана