Власник грађевинске фирме оптужен за смрт радника

NN
Foto: Pravosuđe BiH

САРАЈЕВО - Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва КС против Седина Хаџића због тешког кривичног дјела против опште сигурности људи и имовине и непрописно и неправилно извођење грађевинских радова, усљед којих је страдао радник.

Како се наводи у саопштењу поменутог суда, оптуженог терете да је у својству директора фирме Хаџић Градња одобрио извођење грађевинских радова на једној од приватних кућа, а да притом није имао одобрење општинске службе надлежне за послове просторног уређења. 

"Због пропуста који су направљени у току извођења грађевинских радова, 22. марта 2022. године око седам сати и 30 минута, радник који је био без заштитне опреме пао је са висине од 2,62 метара на бетонску плочу. Усљед задобивених повреда А.Н. је преминуо на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву", наведено је у саопштењу. 

Поступајући тужилац је у оптужници предложио суду продужење мјера забране оптуженом, тачније, забрану подузимања пословних активности шефа градилишта те надзорног органа за фирму Хаџић Градња, потом, забрану посјећивања свих градилишта на којима фирма изводи грађевинске радове и забрану састајања и контактирања са свједоцима и радницима фирме Хаџић Градња. 

За главни претрес суду је предложено саслушање 13 свједока, шест вјештака и извођење више од 100 материјалних доказа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана