Вјештак утврђује ко је возио "мерцедес" у саобраћајној несрећи код Требиња

Срна
Foto: Илустрација

ТРЕБИЊЕ - Полиција утврђује ко је управљао аутомобилом "мерцедес" који је учествовао у саобраћајној несрећи у мјесту Јасен код Требиња гдје је једно лице погинуло, а данас је ангажован и вјештак из Словеније, речено је на конференцији за новинаре представника Полицијске управе Требиње.

Начелник Полицијске управе Синиша Лакета рекао је да је вјештак из Словеније ангажован, по наредби Окружног тужилаштва у Требињу, који ће са полицијом и Тужилаштвом предузети потребне истражне радње с циљем идентификације возача.

Он је навео да су на основу идентитета утврдили да су у аутомобилу били супружници и да ће вјештак да утврди ко је од њих тада возио.

"Према информацијама које су дали полицијским службеницима, возач `мерцедеса` није био у алкохолисаном стању, а сувозач јесте", рекао је Лакета на конференцији за новинаре.

Он је навео да се у посљедњем периоду десило неколико саобраћајних незгода које дају аларм полицији да анализира безбједносну ситуацију у саобраћају.

"На основу анализе приступићемо санкционисању прекршаја који се оцијене да изазавију саобраћајне незгоде. Евидентно је да је у посљедње три незгоде био узрок алкохол и неприлагођена брзина", навео је Лакета.

Он је рекао да је за шест мјесеци ова Управа евидентирала 135 нарушавања јавног реда и мира, што је више за 2,3 одсто у односу на исти период лани, те истакао да је број саобраћајних незгода повећан за 3,7 одсто.

"Укупно је евидентирано 117 кривичних дјела, што је мање за 5,7 одсто у односу на статистичке показатеље из 2023. године", рекао је Лакета, те апеловао на учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и не крећу на пут уморни.

Начелник Сектора полиције Миодраг Јанковић рекао је да су четири саобраћајне незгоде имале за посљедицу четири погинула лица, што је више за једну саобраћајну незгоду, док је број погинулих исти.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Љубомир Супић изјавио је да се од укупног броја кривичних дјела, на општи криминалитет односи 96, на злоупотребу дроге четири, на привредни криминалитет 10 и на безбједност јавног саобраћаја седам кривичних дјела. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана