Вјештак из Словеније на суђењу Синиши Шакићу тврди,Кинез није возио мотоцикл

Н.Т.
Вјештак из Словеније на суђењу Синиши Шакићу тврди,Кинез није возио мотоцикл

БАЊАЛУКА - Синиша Шакић звани Кинез (36), оптужен за убиство Славише Ћулума (36) није возио мотоцикл који је снимљен прије и послије злочина, али је могао бити сувозач, али то се не може са сигурношћу тврдити, казао је у бањалучком Окружном суду судски вјештак информатичке струке Грегор Ковач.

Поредили смо особе с мотоцикла са неспорном фотографијом Шакића користећи, између осталог, антропометријску методу. Измјерени су дијелови тијела Шакића, а уз помоћ софтвера сам измјерио дијелове тијела особа на мотоциклу, које сам означио као починитељ један и два - рекао је Ковач.

Каже да није могао да утврди идентитет особа на мотоциклу, јер су носили кациге. Појаснио је да се карактеристике возача никако не подударају са Шакићем, јер је та особа виша.

- Особа која је била иза возача по димензијама и висини би могао бити Шакић, али не могу тврдити да јесте он. Постоји свакако још особа које су сличних димензија и карактеристика. Не тврдим да сам идентификовао Шакића као особу која била на мотоциклу - казао је Ковач.

Појаснио је да је од 16 видео-записа које му је доставило Републичко тужилаштво могао да вјештачи три, из којих је издвојио седам снимака.

- На свим снимцима готово је исти мотор, макси скутер и према подацима које сам добио могло би бити  да се ради о мотоциклу "сузуки бургман"  - рекао је Ковач.

Републичко тужилаштво тврди да су на мотоциклу били Шакић и непозната особа и да су тим возилом дошли и побјегли с мјеста злочина.

Бранилац Шакића, Жељко Шурлан приговорио је налазу вјештака рекавши да је незаконит, јер су снимци које је вјештачио изузети незаконито. Истакао је да вјештак није утврдио да је на мотоциклу био Шакић те да постоји безброј особа које по конституцији одговарају њему. Шакића терете да је Славишу Ћулума убио 15. маја 2020. са непознатом особом,  недалеко од куће жртве у шуми у Драгочају.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана