Виша сила Анти Ничеу из Ливна наредила покољ

Сања Амиџић фото: livno-online.com
Виша сила Анти Ничеу из Ливна наредила покољ

Ливно - Анте Ниче (35) из Ливна испричао је јуче полицији да му је током боравка у мостарском затвору виша сила наредила да када изађе на слободу мора убити мајку, брата и снаху, сазнаје "Глас Српске".

Извор близак истрази испричао је да је Ниче током саслушања изгледао психички растројено, али да ниједног тренутка није показао знакове кајања због монструозног злочина, који је починио 30. октобра у селу Сухача код Ливна. Он је на дан злочина изашао из једномјесечног притвора у Мостара, гдје је био због породичног насиља.

- Осумњичени је испитан уз присуство адвоката, а на сва полицијска питања бранио се ћутањем - казао је извор "Гласа Српске".

Из Министарства унутрашњих послова Ливањског кантона рекли су да је Ниче јуче у даље поступање предат надлежном тужилаштву у Ливну.

- Полиција је осумњиченог након саслушања уз извјештај предала надлежном тужилаштву због сумње да је починио кривично дјело убиство - казали су у овом МУП-у.

Додали су да Ниче током дводневног скривања није излазио са подручја Ливна.

- Сумња се да је прву ноћ након убиства провео на обронцима планине Цинцар изнад Ливна. Сутрадан се спустио у Ливањско поље којим је и дошао у мјесто Коморани код познаника - казали су у МУП-у.

Анте Ниче ухапшен је у понедјељак ујутро након дојаве његовог познаника Јакова В. из Коморана код Ливна да се осумњичени за покољ у породичној кући налази код њега у Коморанима. По доласку полиције Ниче се предао. Према непотврђеним информацијама, Ничеов познаник Јаков В. регистровани је зависник од наркотика, а Нича је упознао у затвору гдје су дијелили исту ћелију.

Жртве крвавог пира Анте Ниче мајка Луца, брат Матко и снаха Сандра сахрањени су јуче на локалном гробљу у Сухачи код Ливна. Због монструозног злочина у том граду јуче је проглашен дан жалости.

Дебео досије

Анте Ниче ливањској полицији познат је као вишеструки преступник. Први пут у полицијски досије заведен је 2001. године. Сумњичен је за десетине кривичних дјела као што су крађе, посједовање дроге и породично насиље. Прије неколико година почео је да користи наркотике, због чега је често тукао мајку.

Одређен једномјесечни притвор

Судија за претходни поступак Жупанијског суда у Ливну Недим Бегић одредио је у уторак послијеподне 35-годишњем Анти Ниче из Сухаче у општини Ливно притвор у трајању од мјесец дана, од 2. новембра до 2. децембра ове године.

У изјави за Фену, Бегић је рекао како је Анти Ниче одређен притвор због постојања основа сумње да је 30. октобра 2015. године у вечерњим сатима у породичној кући ножем усмртио своју 66-годишњу мајку Л.Н. и братову супругу, 44-годишњу С.Н., те да је тешко повриједио 46-годишњег брата М.Н., који је од посљедица убода ножем на путу према КБЦ Фируле у Сплиту преминуо.

Како је казао Бегић, осумњичени се терети за кривична дјела убиства за које је прописана казна затвора у трајању од најмање десет година затвора.

На рочишту осумњичени се није противио одређивању притвора и није негирао да је починио споменуто тешко кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана